مراکز پژوهشی و تحقیقاتی - civeng دانشکده مهندسي عمران
مراکز پژوهشی و تحقیقاتی
مرکز تحقیق و توسعه تکنولوژیهای نوین ساخت (تکنوسا)
معرفی
رشد کمی و کیفی پروژههای عمرانی از جمله بارزترین شاخصههای رشد و توسعه یک کشور به حساب میآید. با این وجود، امروزه پروژههای ساخت در کشورها با چالشهایی رو به رو هستند که از جمله آنها میتوان به ضایعات زیست محیطی، اتلاف منابع و بهرهوری پایین روشهای سنتی اشاره نمود. این موارد به طور مستقیم باعث افزایش هزینه، کیفیت نامطلوب، و تأخیر در اتمام پروژه میشوند. از این رو مرکز تحقیق و توسعه تکنوسا تمامی تلاش خود را به کار بسته است تا با تکیه بر دانش متخصصین و پژوهشگران خود و همگام با علم روز دنیا، با استفاده از دانشها و فناوریهای نوین مدیریتی موجود در صنعت ساخت که در سطح جهانی در حال پیادهسازی و اجرا هستند، گامی مؤثر در جهت رفع مشکلات مذکور در پروژههای عمرانی بردارد. از این طریق علاوه بر بهبود کیفیت نهایی، کاهش زمان و هزینه پروژه، میتوان آثار مخرب زیست محیطی را نیز کاهش داد. از دیگر اهداف این مرکز میتوان به آموزش و ارتقاء فرهنگ سازمانی شرکتها و مؤسسات زیر مجموعه صنعت ساخت اشاره کرد.
مرکز مطالعات راه و حمل و نقل دانشگاه تهران (مطرح)
معرفی
مرکز مطالعات راه و حمل و نقل دانشگاه تهران با هدف كمك به رفع نيازهاي علمی و پژوهشي كشور در حوزه مهندسی عمران بالأخص مهندسی راه، ترابری، مهندسی ترافیک، لجستیک و زنجیره تامین، مدیرت بحران، مدیریت ساخت و ابنیه فنی راه تأسیس میشود. این مرکز بهمنظور استفاده هر چه بيشتر از ظرفیتها و تواناییهای موجود در دانشگاه، دانشکدههای دانشگاه و گرایشهای موجود در آنها و براي رفع نيازهاي پژوهشی دستگاههای اجرائي اعم از (1) شهرداری تهران و زیرمجموعههای وابسته مثل شرکت کنترل ترافیک تهران، سازمان ترافیک و ... (2) شهرداری شهرستانها و زیرمجموعههای وابسته (3) وزارت خانه راه و شهرسازی و زیرمجموعههای وابسته آن مثل راهآهن جمهوری اسلامی ایران، سازمان راهداری و حملونقل جادهای و ... (4) سازمان مدیریت بحران و سازمان پدافند غیرعامل (5) سایر ارگانهای دخیل در امر مطالعات راه، ترابری، ترافیک، لجستیک، ابنیه فنی راه، ژئوتکنیک راه و همچنین (6) پاسخ به نیازهای صنايع و ساير بخشهای مرتبط در این حوزه تأسيس میشود. نوع فعالیت این مرکز در قالب پروژههای تعریفشده با عناوین زیر در مهندسی راه و ترابری و عمدتاً بهصورت کاربردی و بینرشتهای خواهد بود:
- مهندسی برنامه ریزی ترابری (حمل و نقل)
- مهندسی ترافیک
- مدلهای رفتاری مسافران
- ژئوتکنیک راه
- روسازی راه
- ابنیه فنی
- مدیریت ساخت
- لجستیک و زنجیره تأمین
- مدیریت بحران در شبکههای ترابری
- مهندسی ترابری و توسعه پایدار
- شهرسازی (بخصوص از منظر مهندسی ترابری و ترافیک)
موسسه آب دانشگاه تهران
نظر به اهمیت و نقش حیاتی آب در زندگی بشر و حجم گسترده طرحهای عمرانی توسعه منابع آب کشور و با توجه به گستردگی علوم و فنون مرتبط با صنعت آب و جامعیت فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه تهران، پس از توقف فعالیتهای موسسه ملی آبشناسی، در مقاطع زمانی متعدد و توسط گروههای کاری مختلف، ایده تشکیل موسسه آب دانشگاه تهران مطرح گردید و مراحل اداری تصویب آن تا حد قابل توجهی پیشرفت نمود.
آخرین حلقه از این مجموعه تلاشها، ابتدا منجر به مصوبه مورخ ۹/۱۲/۱۳۷۸ هیات رییسه دانشگاه در خصوص تشکیل “گروه هماهنگی مسائل آب” گردید و سرانجام در ۲۵/۱۲/۱۳۸۲ اساسنامه پیشنهادی دانشکدههای فنی، کشاورزی، محیط زیست و مجتمع آموزشی ابوریحان به تصویب رسیده و موسسه آب رسماً شکل گرفت.
هدف اصلی موسسه، فراهم آوردن زمینههای لازم جهت استفاده بهینه از مجموعه امکانات دانشگاه تهران در ارتباط با پاسخگویی به نیازهای تخصصی، آموزشی و پژوهشی صنعت آب و رشد و ارتقای توانمندیهای دانشگاه در روند ایجاد اینگونه ارتباطات است.
در تبیین اهداف و وظایف موسسه توجه جدی به صنعت آب شده است. به عنوان نمونه در بخش وظایف موسسه در اساسنامه چنین آمده است:
- شناسایی امکانات و پتانسیلها جهت ارائه خدمات لازم به صنعت آب
- شناسایی نیازهای صنعت آب و ارئه آن به واحدهای ذیربط دانشگاه
- هماهنگ نمودن توانمندیهای دانشگاه جهت رفع نیازهای علمی صنعت آب
- ارائه امکانات و خدمات به پژوهشگران جهت رفع نیازهای صنعت آب
- برنامه ریزی جهت تقویت بنیه علمی دانشگاه در زمینههای مرتبط با صنعت آب
انستیتو مصالح ساختمانی
گروه پژوهشی بهینهسازی مهندسی
مرکز پژوهشی حمل و نقل هوایی
مدیر: دکتر مهدی صمدزاد
تلفن:82084425
پردیس 2، معاونت پژوهشی
مرکز مطالعات ژئوریسک
دکتر علی فاخر
نشانی: خ 16آذر، نبش کوچه عروجی، ساختمان برک