معرفی دانشکده - civeng دانشکده مهندسي عمران
Introduction
History :
The field of civil engineering is one of the main and attractive fields of the technical and engineering department and one of the first university fields that was established with the establishment of Dar al-Funun in 1231 A.S., that is, the beginning of the new period of university education in Iran. This course was established in 1313 with the opening of the first university of Iran, i.e. Tehran University, as one of the primary courses of the technical faculty, and with the perseverance and efforts of expert and experienced professors, it succeeded in having 12 graduates in 1317.
این رشته در ابتدا به نام رشته «راه و ساختمان» شهرت داشت و از دیگر رشتههای فنی و مهندسی مستقل نبود؛ لیکن در سال 1334 که دانشکده فنی دانشگاه تهران به تأسیس شعباتی مستقل در رشتههای فنی پرداخت، با نام راه و ساختمان از دیگر رشتهها منفک شد و به صورت مستقل به کار آموزشی و پژوهشی ادامه داد. این رشته همواره مستعدترین و باهوش ترین جوانان را به سوی خود جذب کرده است و امروزه بیشتر فارغ التحصیلان آن با کارایی کامل در کشور فعالیت دارند و نقش بارزی را در عمران و آبادانی میهن اسلامی ایفا میکنند
پس از انقلاب، گروه راه و ساختمان بر اساس سیاستهای انقلاب فرهنگی و نظام جدید دانشگاهی به گروه مهندسی عمران تغییر نام داد و متکفل اجرای رشتهی مهندسی عمران ـ عمران در دوره کارشناسی و گرایشهای سازه، سازههای هیدرولیکی، مکانیک خاک و مهندسی پی و دیگر گرایشهای وابسته به مهندسی عمران در مقاطع تحصیلات تکمیلی گردید.
امروزه دانشکده مهندسی عمران پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران یکی از دانشکدههای آموزشی بزرگ است که در حال گسترش و راهاندازی گرایشهای و رشتههای نوین دانشگاهی نیز میباشد. حدود وظایف و وسعت فعالیت این دانشکده در مقایسه با دانشگاههای تخصصی بسیار فراتر از حد یک دانشکده متعارف است و در حال توسعه به سمت دانشکدهای بین المللی در مجتمع دانشگاهی فنی و مهندسی از دانشگاه بزرگ و جامع تهران میباشد.
دانشکده مهندسی عمران همواره در تلاش بوده است که به بهترین نحو ممکن، قسمت عمدهای از نیاز کشور به مهندسین عمران را برآورده سازد. این دانشکده نه تنها تا کنون بیشترین تعداد فارغالتحصیل را نسبت به سایر رشتههای مهندسی در دانشکده فنی یا سایر دانشگاهها داشته است، بلکه به دلیل بالا بودن سطح علمی اساتید و پشتکار دانشجویان، همواره بهترین و متعهدترین مهندسین را به جامعه هدیه کرده است.
تعداد فارغ التحصیلان این دانشکده تا تیرماه سال 1402 بیش از 7600 نفر میباشد. هم اکنون نیز در حدود 1000 نفر دانشجو در دانشکده مهندسی عمران در مقاطع کارشناسی (لیسانس): 400 نفر، کارشناسی ارشد (فوق لیسانس): 450 نفر و دکتری: 150 نفر مشغول به تحصیل هستند.
رشته ها و مقاطع تحصیلی مختلف دانشکده مهندسی عمران
دوره تحصیلی دانشکده فنی از بدو تأسیس تا سال تحصیلی 45-1344 چهار سال و ارزش آن برابر فوق لیسانس بود. از سال تحصیلی 45-1344 سیستم آموزشی دانشکده به سیستم واحدی تغییر یافت و یک سال به دوره دانشکده افزوده شد. به این ترتیب که پس از پنج سال تحصیل، ارزش تحصیل فارغالتحصیلان، فوق لیسانس (پیوسته) شناخته میشد. از سال 1358 تاکنون دانشجویان از بین دانش آموزان تراز اول کنکور سراسری در مقطع کارشناسی (لیسانس) پذیرفته و به تحصیل میپردازند و برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد باید در کنکور ورودی شرکت کرده و پذیرفته شوند.
دانشکده مهندسی عمران دانشکده فنی در دوره کارشناسی تنها دارای یک گرایش مهندسی عمران است تا مهندسین خبره تربیت گردند که در تمام فعالیتهای عمرانی اعم از اجرایی، طراحی، مشاوره و مدیریت تخصص و مهارت کافی داشته باشند.
دانشکده مهندسی عمران، در طول حیات هشتاد ساله خویش، همواره به جهت بهرهگیری از اساتید برجسته و پذیرش دانشجویان زبده توانسته است بهترین و کارآزموده ترین مهندسان را تقدیم این مرز و بوم نماید که اینک هر یک از این دانش آموختگان در گوشهای از میهن اسلامی به خدمت مشغولند و تصدی مسئولیتهای مختلف، از مدیریت چندین وزارتخانه بزرگ تا بالاترین ردههای تخصصی، مهندسی و آموزشی بخشهای مختلف صنعت کشور را بر عهده دارند.
دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تهران در حال حاضر دارای 49 عضو هیأت علمی شامل 18 استاد، 20 دانشیار، 11 استادیار و یک عضو هیات علمی وابسته با مرتبه استادی می باشد، که در رشته های مختلف مهندسی عمران به شرح زیر فعال هستند:
- مهندسی عمران - عمران (کارشناسی)
- مهندسی سازه (کارشناسی ارشد و دکتری)
- مهندسی زلزله (کارشناسی ارشد و دکتری)
- مهندسی آب و سازه های هیدرولیکی (کارشناسی ارشد و دکتری)
- مهندسی ژئوتکنیک (کارشناسی ارشد و دکتری)
- مهندسی و مدیریت ساخت (کارشناسی ارشد و دکتری)
- مهندسی سواحل، بنادر و سازه های دریایی (کارشناسی ارشد و دکتری)
- مهندسی و مدیریت منابع آب (کارشناسی ارشد و دکتری)
- مهندسی محیط زیست (کارشناسی ارشد و دکتری)
- مهندسی راه و ترابری (کارشناسی ارشد و دکتری)
- مهندسی حمل و نقل (کارشناسی ارشد و دکتری)
تأسیس قطب عملی مهندسی و مدیریت زیرساختهای عمرانی که به تأئید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسیده است، نشان دهنده قابلیتهای ویژه این دانشکده در انجام پژوهشهای تخصصی و بین رشتهای است. همچنین مرکز کامپیوتر و آزمایشگاههای مجهز دانشکده مهندسی عمران، به شرح زیر امکاناتی منحصر به فرد را در اختیار فعالیت های آموزشی و پژوهشی دانشکده قرار میدهند:
- آزمایشگاه زمینشناسی مهندسی و مکانیک سنگ
- آزمایشگاه مصالح ساختمانی
- آزمایشگاه سنجش و پایش آب و محیط زیست
- آزمایشگاه مکانیک خاک
- آزمایشگاه روسازی
- آزمایشگاه محاسبات سریع
- آزمایشگاه سازه
- آزمایشگاه هیدرولیک و سیالات
- آزمایشگاه نقشه برداری